"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Saturday 11 August 2012

Go Wild

Las ploaia sa isi faca de cap, dupa seceta asta e chiar binevenita. Ma intorc cu gandul la alte privelisti. Undeva la vreo treisferturi de ora de aici spre Hamilton, este African Lion Safari, o rezervatie renumita, care aduna o multime de animale pe care cu greu mi le-as imagina in clima canadiana. Insa au facut lucruri de exceptie si a meritat sa petrecem ziua acolo. Daca alegi sa intri in rezervatie cu masina personala, regulile trebuie respectate, leii nu sunt ca pisicile si cateii de acasa.
 
Noi am preferat sa luam bus-ul, mult mai sigur si mai bine de admirat animalele cand nu esti cu mainile pe volan. De data asta, noi suntem inchisi in masini ca intr-o cusca, iar animalele se plimba libere pe langa noi. Un strut ne-a "controlat" privind curios prin parbriz, si abia dupa cateva minute bune a hotarat ca putem pleca.
 Un pui de leu se apropie curios de o masina, dar  mama lui sta de paza... cine ar indrazni sa-i atace puiul?
 
 Leul cel mare isi admira familia de la distanta... stiati ca doar leoaica se ocupa de vanatoare pentru pui? Si tot ea decide cand si daca tatal- leu are voie sa stea in apropierea puilor.
  
 
 Micul dejun prelungit...
  
Animalele sunt foarte curioase, nu stiu daca pot zice prietenoase? sunt obisnuite cu traficul vizitatorilor si ii saluta fiecare in felul lor. Nu e voie sa hranesti animalele, dar e greu sa rezisti cand ai o banana de oferit unor cimpanzei prietenosi.
Cineva a vrut sa scape de o maimutica catarata pe masina aruncand o banana pe jos. Maimuta a coborat, a luat banana, si s-a urcat inapoi. Apoi a savurat banana stand asezata confortabil pe oglinda.
 In departare Cheetah se odihneste la umbra, nepasatoare la privirile noastre. Populatia de Cheetah scazuse din cauza vanatorilor; aici in rezervatie s-au nascut peste 40 de pui. Cheetah este solitara, chiar timida, si doar mama sta cu puii.
Iata girafele, inalte, masive si totusi atat de gratioase. Fiecare girafa are petele unice, un fel de amprente personale. In salbaticie, foarte rar isi permit sa stea asezate, dar aici sunt ferite de coltii pradatorilor.



 
 Zebrele... sunt albe cu dungi negre. ( nu invers)
  
 Rinocerii. Enorm de mari... si poti sa crezi ca sunt "vegetarieni"?
 
Cei doi Oryx parca stau la taclale... oare despre cine vorbesc?
 
Bizonii si caprioarele.
Din lumea cornutelor ... atat de multe am vazut, ca le-am uitat numele. Reni, barbary sheep, yak, se plimba linistit si se lasa admirati.
 

Inca nu am ajuns la jumatatea plimbarii si am incarcat deja o multime de poze. Dupa turul cu bus-ul am luat-o la pas prin rezervatie, apoi cu trenuletul, apoi cu vaporasul. Dar toate astea intr-o alta postare. Pe curand si weekend placut!



2 comments:

  1. Ce frumos, eu de mult visez sa vad un astfel de parc. La zoo nu-mi place, animalele sunt triste si parca bolnave. Au o apatie ciudata si mi-e prea mila sa ma duc sa le vad. Insa intr-un parc cred ca sunt mai fericite si mi-ar place sa le vad asa de aproape. Poate cand o sa mai creasca pitica noastra o sa iesim si noi la un drum prin vre-un parc din Europa. Pana atunci privesc prin obiectivul tau :) Weekend frumos si tie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate, e trist la zoo si evit sa ma duc. Daca as putea as interzice numerele de circ cu dresura de animale salbatice. Sa va creasca mare fetita si sa aveti cat mai multe excursii si amintiri frumoase. :)

      Delete