"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Monday 19 March 2012

Ziua primaverii

Dis de dimineata ma trezesc in cirip de pasari, iar zilele au miros de primavara. Parca e prea frumos sa fie adevarat, eram obisnuita sa oftez si sa ma vait de zapada si ghetus pana tarziu in aprilie. 
Au venit pasarile Robin de vreo luna, rad si canta intr-una, pe la feeder e aglomeratie, nu mai razbesc cu semintele. Perechea de Cardinali a prins curaj si petrec mai mult timp pe langa feeder, culegand de zor seminte. Si in sfarsit, l-am prins! V-am spus ca incerc de cinci ani sa-l prind intr-o poza mai buna pe frumuselul asta?
 
 
  
Ma invart aiurea prin gradina coplesita de venirea timpurie a primaverii si nu stiu cu ce sa incep. Abia azi am reusit sa pun semintele de ardei, la o luna intarziere fata de calendarul meu obisnuit. Bulbii, rizomii si cateva ghivece au ramas inca in cutiile lor de iarna, aud cum tipa si se cer la lumina... sambata voi avea foarte mult de lucru! Eh, pana atunci continui sa descopar micile semne ale primaverii. Doua narcise sunt mai harnice, dar celelalte nu se vor lasa mai prejos.
 
Honeysuckle, Caprifoiul creste frunze de la o ora la alta, a rezistat cu bine mutarii de asta toamna.
Clematita Sweet Autumn a si lansat doua tulpini sanatoase de un verde crud cat se poate de primavaratic.
Acusi se raspandeste si parfumul de zambile.
O delicata panseluta aparuta de nicaieri... petale galbene intre frunzele de Penstemon.
 
Ea e "Gainusa" una din turturelele residente, in timp ce culege semintele mai arunca o privire catre cel ce o urmareste de la departare.
Tzik se uita gales si vrea sa para inofensiv, nu il credeti... iarna asta si-a inceput cariera de vanator.
Sa inceapa sarbatoarea primaverii, aruncati monotonia iernii, inspirati aroma pamantului reavan si infloriti odata cu toate florile pamantului.


8 comments:

  1. Alaturi de Tzic, Gainusa nu prea e in siguranta.Sau o fi prea mare pentru gustul lui?
    Si eu ma simt tulburata de venirea primaverii, parca nu imi vine sa cred ca iarna chiar s0a terminat si a plecat :).

    ReplyDelete
  2. eeeei, daaa, indemnul din final e tare mobilizator! superbe fotografiile tale si da-mi voie sa-ti spun ca sunteti mai avansati cu primavara decat noi. la mine abia se topeste si ultima zapada. n-au iesit decat ghioceii.

    Tzik poate ti se pare tie ca se uita inofensiv :))) Oricum, e un scump. Pasarea Robin e superba si poza in care se uita in obiectiv e dementiala!

    Asta a fost o postare pentru sufletul meu, mi-a placut.

    ReplyDelete
  3. Doamne ce frumos!! Sa tot traiesti, iar indemnul de la sfarsit, chiar daca l-am luat in serios de vreo 2 saptamani, tot m-a emotionat....:)) Pupici multi!!

    ReplyDelete
  4. Frumooos ! Mai mare dragul, sa stai in gradina. Esti tare avansata anul asta, cu gradina. Deja narcise ?

    ReplyDelete
  5. Do Was wiosna wcześnie zawitała. U mnie jeszcze tyle nie widać. Kardynał to śliczny ptak i cieszę się, że go wreszcie "złapałaś" aparatem fotograficznym. Pozdrawiam.*** Până când a sosit la începutul primăverii. Pentru mine nu are încă vazut.Cardinalul este o pasăre frumoasă şi mă bucur că în cele din urmă "prins" aparat de fotografiat. Al tău.

    ReplyDelete
  6. Mihaela, iarna s-a terminat cu adevarat, bucura-te de primavara.

    ReplyDelete
  7. Cristina, sper ca s-a topit deja si ultimul petec de zapada la tine, ghioceii sunt cei care aduc primavara. Toate cele bune!

    ReplyDelete
  8. Vasi, de obicei in martie-aprilie citesc si ma bucur de blogurile si postarile voastre pentru ca luna martie aici este luna cu cele mai urate furtuni de zapada, nici pomeneala de gradinarit. Anul asta, ma simt norocoasa si sunt recunoascatoare pentru o primavara calda si frumoasa ca cele de acasa de la Timisoara. Pupici!

    ReplyDelete