"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Thursday 3 November 2011

Ciocanitoarea Downy

Inca nu am scos hranitoarele cu seminte pentru pasarile care raman aici peste iarna; vremea e inca buna si se mai gasesc seminte de flori. Plecarea colibrilor intotdeauna ma intristeaza, dar ma consolez cu celelalte pasari care-mi apar in gradina odata cu venirea toamnei. Am invatat numele unora si chiar recunosc ciripiturile si cantecele sau sunetele catorva dintre ele. Ii vad si aud pe Blue Jay de mult timp, la fel si pe Chickadee, pe care le recunosc fara indoieli dupa ciripitul si sunetele puternice. Vara ciocanitorile isi fac de lucru pe aici, nu ma mir de prezenta lor. Dar zilele trecute am avut noi vizitatori,  o pereche Downy Woodpecker. Le-am urmarit toata dimineata fara succes sa le prind in poza.
Pana la urma au fost atrase de semintele de floarea soarelui, pe care am agatat-o eu foarte strategic, ina asa fel sa am vedere buna la pasarile care poftesc seminte. Ca deh, nu stii ce surprize se arata.

 
In poze este o fetita, baiatul are o mica pata rosie pe crestetul capului. Cred ca le-a placut meniul din gradina mea, au mai aparut in zilele urmatoare.
 
 

5 comments:

  1. grozaaav! vezi, aplecarea asta a ta catre creaturicile naturii este apanajul unui om cu un suflet maaaare si bun. ma bucur ca ne arati si noua asemenea minunatii.

    ReplyDelete
  2. Splendide poze !!! Ce draguta e domnisoara, cu cita gratie ciuguleste ea ... La mine, de ce nu vin ? Stau toate pasarile in maslinii de vis-a- vis ...

    ReplyDelete
  3. Cierpliwość Twoja została wynagrodzona, "złapałaś" aparatem ślicznego ptaka. Słonecznik Ci pomógł
    :-). Pozdrawiam

    ReplyDelete
  4. Cristina, Dani, Corina, Giga
    Pasarelele astea ma fac sa zambesc... la fel cum voi, cu prezenta voastra aici mi-ati facut ziua (seara) mai buna. Ma bucur ca v-a placut, va doresc un weekend minunat!

    ReplyDelete