"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Tuesday 12 July 2011

Trecut si prezent

Asa a fost acum doi ani, in primul meu an de gradinarit. Vara lui 2009, atat de rece si ploioasa si credeam ca nici o floare nu creste in clima asta. Eram hotarata sa pun in gradina doar arbusti si cateva plante perene. Am inceput cu Rhododendronii, doua Clematite, un Honeysuckle - caprifoi si alte cateva plante perene.
Spre sfarsitul verii insa, prinsesem dragul si gustul gradinaritului. Pe langa asta, prezenta colibrilor in gradina mea m-a uimit atat de mult, incat am tinut minte florile care le-au placut si am avut grija sa le am si in anul urmator.
Gradina din 2010 a fost facuta cu un pic mai multa atentie. Am avut mai multe flori anuale, plus castravetii, rosiile si ardeii romanesti. La toate astea, pe langa flori, au aparut fluturii si pasarile pe care am inceput sa le urmaresc mai atenta. Gradinaritul a devenit mai mult decat un hobby, si in gradina apareau mereu tot mai multe flori.

Toamna trecuta si toata iarna am ales florile acestei veri. Majoritatea sunt flori care atrag fluturii si colibrii. Gradina a devenit neincapatoare si a fost tare greu sa decid ce, unde si mai ales cate flori. Imi plac toate si pentru fiecare gasesc un motiv cat de mic sa le am din nou in gradina.Vara asta, sunt multe "noutati" in gradina si fiecare ma incanta cu simpla lor frumusete. Iata gradina 2011 in toata splendoarea ei.
 

6 comments:

  1. da, intr-adevar spectaculoasa transformare. aranjarea e facuta cu mult gust si cu multa grija, felicitari.

    ReplyDelete
  2. Wow! Your garden has grown a lot. The view from your upstairs window is like a beautiful patchwork quilt. Your lawn has shrunk into a garden path. I love it!

    ReplyDelete
  3. Gradina ta e atit de ordonata. Sint sigura, ca stii, unde creste fiecare plantuta. Si atit de ingrijit, totul ! Poate vii, sa imi dai o mina de ajutor. La mine, e o jungla ...

    ReplyDelete
  4. As fi vrut sa am o gradina ordonata... dar "jungla" are farmecul ei, si mereu ma trezesc cu cate o mica salbaticie printre straturi. Pana la urma am decis ca prea multa ordine arata prea ca la "carte" si prefer o "dezordine naturala".

    ReplyDelete
  5. Thank you Becky. I like watching your garden, too. Have a great summer!

    ReplyDelete
  6. E o incantare gradina ta! E vesela si plina de culoare, de viata, de vitalitate. E vie!

    ReplyDelete