"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Thursday 10 March 2011

Litera H

Chiar daca e aproape mijlocul lui Martie, iarna isi scutura aprig cojoacele si ne arunca in fiecare zi cate un strat de zapada. Meteorologii se lupta din greu cu exactitatea prognozelor, pentru ca  mereu cate o furtuna "surpriza" amana verdictul "primavara e aici". Asa e martie canadian, plin de surprize sub forma de zapada, gheata, ploaie si soare si toate in decursul catorva ore. Mi-am pus pariul pentru 3 Aprilie ca prima zi cand temperatura va ajunge la 20grd. Pana atunci, mai numaram zilele, si mai intoarcem niste pagini din catalogul florilor. Astazi litera H.
Heuchera mocha, aici este descrierea pentru  heuchera

Hemerocallis, Day Lily, Stella D'Oro cateva tufe cu flori galbene in fata casei
 Una din tufele de Hemerocallis a ramas ascunsa si am uitat de ea. M-au luat prin suprindere  florile care au aparut printre frunzele de balsamine.
 Honeysuckle, Lonicera japonica, Caprifoi sau Mana Maicii Domnului, datorita parfumului deosebit e imposibil sa treaca neobservata. Este o planta cataratoare, cu crestere rapida in climat cald.Infloreste o buna perioada de vara si atrage o multime de fluturi si colibri. Florile sunt foarte parfumate, de culoare alba si galbena.

 

4 comments:

  1. Buna,Dana !
    Ai o gradina tare frumoasa si se vede ca iti iubesti plantutele si le ingrijesti constiincios.
    Heuchera arata ft.bine, mai ales, daca plantezi mai multe impreuna.Poti alege soiuri diferite si o sa rezulte un interesant joc cromatic.
    Crinii de o zi o sa ti se inmulteasca si o sa infloreasca mai puternic anul asta.Sint rezistenti si nepretentiosi.Eu am doar o tufa,dar am de gind, sa pun mai multe.Imi plac si frunzele lor subtirele si ascutite.
    Iar Lonicera (noi in Banat ii zicem Lamiita),e micuta acum ,dar, in citiva ani, o sa ai ce tunde.Stii,ca exista si alte culori? Am avut una portocalie cu rosu,facea mici fructe rosii si rotunde in toamna,dar am transplantat-o si s-a uscat.
    De-abia astept sa ajungi la litera T (trandafiri...).

    ReplyDelete
  2. Dani, intotdeauna mi-a placut "lamaiita" am incercat sa o cresc si la bloc, in ghiveci (nu a mers!). Crinii de o zi sunt tare frumosi, infloresc toata vara, si le place cat mai mult soare. La inceput i-am pus in partial soare si nu au avut prea multe flori, bine ca i-am mutat sa-i vad infloriti.
    Imi pare rau, dar nu voi avea trandafiri la litera T. Nu am noroc cu trandafirii, m-am luptat sa-i tin in viata, si am renuntat pana la urma. O sa mai incerc, poate gasesc un soi mai rezistent.
    PS. si eu sunt din Banat, Timisoara

    ReplyDelete
  3. Dana, ce bine arata gradinita ta! Cred si eu ca astepti vremea buna, la cate ai in gradina nici nu-i de mirare.

    ReplyDelete
  4. In Timisoara am facut facultatea. Eu sint din Caras-Severin , de linga Resita. Dar m-am nascut in Timisoara.
    Apropo de trandafiri, ce ai incercat sa cultivi ?Exista mii de soiuri.Trebuie sa vezi, ce se potriveste la tine. Soare ai, asta e cel mai important.Pe urma, e sa cumperi plantele de la un producator bun si pe urma, cind si cum le plantezi.Nici eu nu am reusit cu primii mei trandafiri, dar incet,incet, am invatat din propriile greseli si citind tot ce mi-a cazut in mina legat de trandafiri.

    ReplyDelete