"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Sunday 13 February 2011

Litera D

Luna februarie a adus gerul; un ger de crapa pietrele si zapada ce nu am avut-o in luna decembrie. Nu-i bai, in casa-i cald si bine, mai citim din povestile gradini, acum litera D.
Digitalis, Foxglove, o floare plina de contradictii: este otravitoare, dar totusi contine  o substanta benefica in tratarea bolilor de inima. Partea buna este ca limacsii nu o ataca fiind otravitoare, si partea mai putin buna este ca in anumite conditii devine invaziva.
Digitalis grandiflora bienala si "Ambigua" - pentru florile nehotarate intre culoarea alba sau galbuie. Ce este insa sigur, e ca e invaziva, au iesit o multime de plantute pe aiurea, din semintele raspandite de vant. 
Digitalis Purpurea "Apricot" este perena, creste mai inalta decat Ambigua, si parca nu este asa invaziva. Sunt frumoase si ma bucur de ele, dar nu le pot lasa sa ocupe toata gradina, de aceea sunt atenta si nu le las sa se raspandeasca.
 
Daliile imi amintesc de gradina bunicii. Ce pacat ca nu am loc sa plantez mai multe... macar vreo 20 de soiuri diferite.
 Dalia pitica rosie.
Inca o dalie pitica, bicolora
Doar un pic de roz

Galbene
 
si rosii ca focul.

2 comments:

  1. Doamne ce bine prind florile tale acuma!
    Se mai inmuiase iarna spre final, incepuseram sa ne imaginam ca primavara-i dupa colt...
    Azi dimineata m-am trezit pe-o ninsoare dintr-aia temeinica,care m-ar fi facut fericita in decembrie, in nici un caz acuma.
    Dar florile tale de la litera D imi aduc aminte ca or sa vina pana la urma si zile mai calde.

    ReplyDelete
  2. Am crezut si eu ca scap de iarna; azi pe la ora 2 ziceai ca-i primavara,soare si caldut, zapada se topea incetut.Am intrat in gradina si am vazut firele de iarba. La ora 7 seara ningea viscolit si am iesit la curatat zapada. Dar nu-i bai, macar am avut cateva ore de soare primavaratec. Si sigur vine si primavara... si mult mai devreme la tine!

    ReplyDelete