"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Saturday 26 February 2011

Litera F

Citesc prognozele meteo de trei ori pe zi, si nimeni, niciunde nu pomeneste nimic de primavara. Si mai mult, soarele te amageste si te lasa sa-ti faci ganduri de primavara, doar ca sa-ti distraga atentia de la urmatorul viscol si nameti de zapada.
Eh, incerc sa ma tin ocupata cu ceva,  mai cercetez rasadnitele si ma bucur de micile firisoare verzi, care apar una dupa alta.  Mai revizuiesc pozele verii 2010 si alfabetarul floral continua cu litera florilor si a lunii februarie. 
Astazi e Feriga, regina locurilor umbroase.
Creste vertiginos, se inmulteste la fel si face companie buna cu Silver Dust si Lacramioarele.
Au fost tare mititele cand le-am plantat, au crescut insa foarte bine, intr-un colt umbros al gradinii. Dar, grija mare, ca sunt invazive. Rizomii s-au extins prin pamant, au umplut tot coltul si au trecut si dupa zona incadrata, spre iarba. Am redus drastic si sunt cu ochii pe ele.
Flax Scarlet, floarea de In, cinci petale delicate si un rosu perfect. Inul, cu semintele atat de benefice ca supliment alimentar, ca planta textila, si de data asta in postura de vedeta in gradina plantelor anuale.
 
A inflorit in iulie si a continuat pana la sfarsitul verii, flori multe si rosii, tulpinile inalte si frunzele mici si ascutite. 
  
Imi place sa folosesc fiecare bucatica de gradina si am pus cateva seminte printre crini, doar ca sa inveselesc un pic locul dupa ce florile crinilor se vor vesteji. Si la vremea cand crinii au trecut, florile de in erau mari si de un rosu superb.
 
 

No comments:

Post a Comment