"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Monday, 10 September 2012

Sweet Autumn Clematis show

"Toamna dulce" asa e numele clematisului alb, imbracat acum intr-o puzderie de flori albe micute.
In primvara l-am tuns drastic, am taiat cam trei sferturi din el si l-am dirijat spre o pergola inalta. A crescut navalnic, s-a intins peste pergola si a luat si gardul cu asalt. Apoi a rabufnit pur si simplu, a imbracat trei sferturi din pergola cu un desis gros de frunze verzi si credeam ca nu va mai face flori.
 
 I-a mers bine vara asta, si s-a umplut cu flori albe, usor parfumate. Albinele si bondarii zumzaie fericiti, e mare agitatie in jurul florilor. Dedesubt este o tufa de Turtlehead  - Chelone, pe care a protejat-o de arsita soarelui.
 
"Sweet autumn Clematis"... sa aveti o toamna dulce si bogata! 
8 comments:

 1. maaama, ce explozie de flori!!! e un adevarat rai acolo la tine. superb!

  ReplyDelete
 2. Deci nu cuvinte cat imi place, parca mai mult decat clematita mea.Mor dupa florile astea mici si multe. Esti o norocoasa ca o ai!!!
  Pupici!

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Vasi, Dani si Cristina, as imparti-o cu voi daca as putea! o sa culeg seminte!

   Delete
 4. O clematita tare harnica ! A mai fost inflorita vara asta ,sau numai toamna ii place sa infloreasca ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sica, soiul asta infloreste doar toamna, si daca tine vremea buna mai are flori si in octombrie. O sa am grija sa culeg seminte, poate reusesc sa le si aduc la anul :)). Te pup!

   Delete
 5. Doamne, ce bogatie!
  Ce delicata e si plina de viata!
  Imi aminteste de vigoarea caprifoiului.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mihaela, caprifoiul meu nu a fost asa harnic anul asta. A avut flori in iunie si gata. Parca nici nu s-a indesit prea mult. Nu i-a mers rau... dar nici bine!

   Delete