"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Saturday 24 August 2013

Make my day

Cine-mi face ziua buna? Ma trezesc cu greu, sorbind cafeaua de dimineata in racoare de august, cu ochii abia mijiti peste gradina in roua. Si intru in ritmul zilei treptat, trezita de freamatul florilor, de zumzaiala bondarilor, de sporovaielile ciripitoarelor. Adun energia din frumusetea florilor, si chiar daca ma desprind cu greu din ademenirea gradinii, stiu ca voi zambi ziua intreaga cu gandul la splendorile ca ma asteapta la intoarecere.
( click pe poze pentru marire)

Julia Child Rose

  
Kordana Miniatural Rose
 Salvia Clarissa
 Crocosmia
 Phlox
 Agastache
 
 Gladiola si o umbra de colibri
 Colibri la Salvia Black&Blue
 Zinnia si colibri
 Gladiola in decor de Agastache
 Larkspur
 Colibri
 Canna
 Zinnia - Carciumareasa
 Pufulet la odihna ( sau la panda???)
 Phlox-phlox-phlox
 Datura Balerina
  Agastache Sunset

 Morning Glory , zorele decupate
Tzik la soare

  Un bondar la treaba

Dream-dream-dream... vis de gradina


This really made may day(s) :)







4 comments:

  1. Dana, eu cred ca la tine in gradina m-as face si eu bine :)
    Constat ca avem cam acelasi gen de preferinte la flori. Agastachele meu e tot Sunset, dar cum iti spuneam, nu i-a mers prea bine. L-am scos afara acum, la soare, dar e amarat rau de tot. Daca e peren, sper ca la anul sa-i mearga mai bine.
    Zorelele imi plac si mie la nebunie si anul asta chiar am avut parte de cateva.
    Salviile ... daca le-ar merge la mine, as umple gradina cu ele.
    Phloxul - e superb! Abia anul asta am facut si eu rost de unul, mic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristina, te-as invita la o plimbare prin gradina :).
      Agastache are nevoie de pamant nisipos ca sa se scurga repede apa, schimba-i pamantul si lasa-l sa se usuce bine intre doua udari, asta-i tot secretul la Agastache. Ce zici de miros? are un parfum aparte, nu il pot defini. La fel si salviile, daca pamantul e cleios, adauga nisip si planteaza-le putin inaltat cu panta sa se scurga apa. Phloxul o sa-ti creasca mare foarte repede, o sa ai o tufa imensa in curand.
      Toate cele bune si multa sanatate.

      Delete
  2. Frumoase poze, frumoase flori.Imi povestea mama despre o floare pe care o aveam noi in gradina cand eram eu mica, dar nu stia cum i spune.Mi-a descris-o ea dar nu am reusit sa o gasesc pe internet.Am gasit-o cand am intrat la teine pa pagina...e Crocosmia. Trebuie sa iti spun ca am primit ordine sa cumpar si eu in primavara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crocosmia e atat de frumoasa... nu-i stiu numele popular, mi-ar place sa-l aflu. Creste din bulbi si nu trebuie scosi afara peste iarna. Daca ii comanzi acum cred ca-i poti pune in pamant la toamna. Infloreste cam prin iulie ( canadian, poate mai devreme la voi) si tine cam toata vara. Eu am pus mai multi bulbi in pamant sa fac o tufa, in al doilea an si-a luat avant. Toate cele bune!

      Delete