"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Thursday 20 June 2013

Iunie in roz

Cu ploaie, ori cu soare, ori cu nori, culoarea lunii iunie este rozul. 

Roz de Rhododendron Nu credeam ca mai infloreste, si ii facusem planuri de mutare. Cred ca de asta a inflorit... dar tot il mut, mai la umbra ca il arde soarele.
 
 
 

 Roz de bujor. Ca o spuma de capsuni.
 

 Roz de Weigela. Si un pic de alb, si un pic parfumat.




Si roz de la rozatoare, sau de la Chipmunk. Creste pe aici pe dincolo cate un smoc de grau verde si frumos. Sunt grauntele ascunse de un chipmunk uituc. Nu-l deranjati! e la micul dejun.




8 comments:

  1. Oooo cat de frumos!!!! al meu nu a inflorit asa bogat:( dar a avut niste flori superbe, o culoare minunata,de fapt mai multe nuante ...ai sa-l vezi e un dulce!!!
    Ce rozatoare dungata!! cred ca este jucausa , e un chip dragalas!!!

    ReplyDelete
  2. Ce de roz la tine, dar veverita aia mica e cea mai tare, imi aduce aminte cum ma jucam cu ele prin parc in Londra. Super ! Vreau si eu la tine: colibrii, veverite :), ce mai ai?

    ReplyDelete
  3. Superba e tufa inflorita :) Daca as mai avea loc de asa ceva as planta si eu una in gradina ...

    ReplyDelete
  4. Ce frumoasa e weigela ta!Si eu am una roz mai inchis parca decat a ta, insa anul asta nu prea a fost frumoasa.
    Am auzit ca in Canada cresc frumos rhododendronii, de fapt posibil sa fi vazut si poze. Si e ciudat ca la noi nu prea rezista, nu se dezvolta cum ar trebui, insa mai la nord, si in Europa , in Suedia sau ...o alta tara nordica, tot asa am vazut in poze rododendronii mari, cat gardul si plini de flori.Si foarte frumosi.

    ReplyDelete
  5. Mihaela, am aflat si eu ca Weigela infloreste pe lemnul de un an, tunde ramurile imediat dupa prima inflorire, ca sa ai flori frumoase primavara urmatoare. Se poate sa infloreasca de doua ori, de aceea nu am tuns toate ramurile, am mai lasat cateva batrane pentru a doua inflorire. Rhododendronii cresc bine la umbra, eu l-am mutat acum mai la umbra ca era mai mereu parlit de soare... si nu-i mergea prea bine, un an infloreste unul ba...

    ReplyDelete
  6. Despre rozatoarea dungata Chipmunk ... va mai amintiti de Donald si cele doua veverite Chip si Dale??? desenele animate se bazeaza pe fapte reale, smecherele astea scot toate plantele din pamant cand sapa sa-si ingroape semintele. Am pus pietricele in ghivece ca sa le impiedic sa scormoneasca pamantul :(

    ReplyDelete
  7. Merci pentru likes. Gradina voastra arata foarte bine, despre chipmunks nu vreau sa comentez ca noi avem mari probleme cu ei :(
    Am zarit intr-o zi un hummingbird in trecere cred, parca nu sunt nici prea multi bumblebees anul asta...

    ReplyDelete
  8. Multumesc Gaby :) Acum arata mai bine gradina, dar asa greu am pornit-o anul asta. Prea multa ploaie, prea putin timp liber. Toate cele bune!

    ReplyDelete