"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Friday 12 April 2013

Frosted Spring

Vantul rece din Nord a transformat ploaia in picaturi de gheata. Ploaia torentiala cu fulgere si ropote a fost acompaniata de rafale de vant inghetat...  si m-a facut sa-mi amintesc de povestea lui Gerila. Totul s-a acoperit intr-o glazura de gheata.
 

Boboci de Magnolie...


Brandusele, curajoasele care au inflorit deja sunt pur si simplu prinse intr-o rama de gheata


Gheata si iar gheata



Si desene de gheata...pana la urma arata chiar interesant.

Inauntru, la caldura, majoritatea semintelor au incoltit. Tulpini firave si frunze minuscule se intorc spre lumina. Mai au ceva de asteptat pana ajung la locul lor, in gradina.



Si se susoteste pe la colturi ca primavara e pe-aproape.




12 comments:

  1. Ooooo, ce de gheata !!! Sunt frumosi pomii, dar cred ca vor avea de suferit, mai ales magnoliile ... Ai mai patit asa si in alti ani ? Imi pare rau si sper sa n-ai pagube mari ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dani, e iarna cu prelungiri... A intarziat si ne-a lasat in pace in decembrie, acum nu mai vrea sa plece. Da, de obicei ninge in aprilie, dar nu-mi amintesc sa fie atat de frig zile in sir. Duminica placuta si insorita!

      Delete
  2. Dana, ma doare gheata aia de la voi :(
    imi pare rau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Elisa, dar nu-ti fa griji... plantele astea sunt mai rezistente decat credem noi. Si aprilie e inca luna de zapada in Canada; poate ar fi trebuit sa emigrez in tari mai calde :). Te imbratisez, si toate cele bune!

      Delete
  3. iarna asta a fost incredibil de lunga si de uricioasa. cand sa zici ca a plecat, hop se mai intoarce o data cu manifestari care mai de care mai rele. gheata asta nu prea o sa le faca bine plantutelor. la noi, din cauza ca a nins si s-a depus un strat consistent la inceput de primavara, narcisele nu prea au mai facut flori, numai frunze si e destul de frustrant. sper ca la tine sa nu fie afectat nimic, totusi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristina, am vazut ca si in Romania a nins mult la sfarsitul lui martie, nu-mi amintesc de ninsori asa tarziu. Aprilie e luna fitzoasa, nu mi-a placut niciodata... trece de la soare la ploaie, acu e cald, acu e frig... eh, mai e un pic si vine luna mai. Te imbratisez, toate cele bune!

      Delete
  4. Magnolia eu cred ca nu va fi afectata. Insa brandusele ,dupa ce gheata se va topi, se vor inmuia si se vor intinde blegi pe pamant.Asa a fost la mine, cand le-a prins iarna cu zapada si ger ,inflorite.
    Mie luna aprilie imi place tare.Insa si luna mai.:)

    ReplyDelete
  5. Ingrozitor, s-a intamplat si la noi fenomenul, dar toamna tarziu sau primavara devreme.Sper ca vegetatia sa-si revina usor si repede!

    ReplyDelete
  6. frumos si pagubos. Aduce mai degraba cu un sfarsit de noiembrie decat cu unul de aprilie. Sper sa treaca gradina ta cu bine de geruiala asta. :)

    ReplyDelete
  7. Eh, trebuie sa va spun ca s-a incalzit! :) Chiar daca nu pentru prea mult timp, si chiar daca ploua, cred ca am scapat de ninsoare. Dar se intampla fenomeul acela fooarrrte frustrant: in timpul sapatamanii cand suntem la lucru e cald si frumos, vine sambata... ploua si frig :(.

    ReplyDelete
  8. Frumoase poze ai facut "paduri de clestar" din curtea ta. Din comentariile tale inteleg ca nu este tocmai o mirare vremea rece la voi in luna aprilie, asa ca probabil toate plantele vor trece peste si isi vor vedea de viata mai departe. Eu ma plangeam cala mine sunt doar 12 grade, dar acum m-am potolit. Te salut si astept vesti despre evolutia vremii si a vietii din gradina cu colibri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi place cum suna... "padure de clestar". S-a mai incalzit un pic, azi a fost placut la 5-7 grade, si s-a topit zapada de ieri. E tare urat in aprilie pe aici. De fapt nici nu este primavara, cred ca trecem din iarna direct in vara. Toate cele bune!

      Delete