"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Sunday 21 October 2012

Trandafiri de octombrie


Am aflat acum, ca trandafirii infloresc pana ii opreste bruma si frigul. E primul an cu trandafiri in gradina si nu prea stiu la ce sa ma astept. Outta the blue  -  asa cum ii zice numele a imbobocit "ca din senin" aproape de sfarsitul lui septembrie. Cu acelasi parfum si aceiasi culoare superba.

 
 

Si praful de gheata i-a facut si mai frumosi.
 
 

 
Greu de rezistat galbenului parfumat al trandafirului "Julia Child" , si de aceea Outta the Blue are acum o companie selecta.  Nu-i asa ca e un galben minunat? 
 
Si mai tarziu petalele se transforma intr-o frumusete crem cu pistrui rosiatici. Am pus in vaza ultimele tulpini imbobocite.

 
 In fata casei Emily a mai deschis niste boboci. Nu au fost acoperiti de bruma, dar petalele au incremenit intr-o cuminte asteptare.
 
 
Sa aveti o saptamana darnica si spornica in toate!


3 comments:

  1. Daaa, trandafirii infloresc mult timp daca vremea le prieste :) Cel galben e o noua achizitie ? Splendid si imi place si numele, e legat de o doamna celebra in lumea gastronomiei. O saptamina buna, Dana !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dani, asa e, Julia e noua mea achizitie! mai intai mi-a atras atentia numele, apoi culoarea si parfumul m-au dat gata. A fost un moft cam scump dar e atat de frumos. Sper sa ierneze cu bine, abia astept sa-l vad crescand si inflorind la anul. Te imbratisez!

      Delete
  2. Trandafirii merită orice efort. Ne răsplătesc înzecit. E frumos la tine în grădină.

    ReplyDelete