"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Thursday 10 May 2012

Un pic de culoare

Narcisele si zambilele au trecut de mult, alte tufe mici su frunze verzi au luat avant, boboci timizi au aparut, se simte cum creste gradina, dar lipseste culoarea.
Trebuie sa fortez cumva primavara, am nevoie de culoare pentru ca zilele senine si aproape caldute nu au reusit sa schimbe prea mult verdele atotcuprinzator al gradinii. Si asa au aparut ghivecele cu flori "de-a gata" crescute in sere si bune sa inveseleasca verdele crud dar inca monoton al primaverii.
Begoniile in doua culori stralucitoare
 
 
Dipladenia, o multitudine de flori rosii pe tulpini curgatoare

Calibrachoa, un milion de clopotei pentru micutii mei colibri, reintorsi din lunga lor calatorie

In fata casei, magnolia a rabufnit, florile au trecut cu bine peste noptile geroase
Colombinele in decor de nu-ma uita
Mai sunt plantele salvate de anul trecut, trezite din somnul de iarna si replantate in ghivece: in poze Eucomis ( pineapple lily) si Canna Angel    
Milady Brugmansia, inca e inauntru la adapost, sta in gradina doar in soarele cald al amiezii.
 
Salviile stramutate asta-toamna incep sa-si deschida buchetele.

 
Parca si Tzik asteapta un pic de actiune in linistea monotona a gradinii.



8 comments:

  1. ce minunate sunt...toate...am facut un tur ..prin gradina ta !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coco, ma bucur ca ti-a placut! M-as plimba si eu pe malul marii acum... cred ca e minunat.

      Delete
  2. Ai fortat un pic vara cu begoniile (ha,ha,ha), se vede ca iti este dor de ea. La mine deabia sunt la nivel de frunze.
    Stiai ca in feng shiu, bagua, harta dupa care se fac aranjamentele in casa sau gradina, a fost o adunatura de puncte albe si negre preluata de pe carapacea unei testoase iesite din Raul Luo... Se mai numeste si patratul magic :))
    Pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vasi, begonia am cumparat-o gata inflorita, sper sa am noroc cu ea. Sunt in cautare de informatii despre feng-shui in gradina, uite ce zice aici: http://voices.yahoo.com/growing-begonia-feng-shui-gardens. N-am stiut despre patratul magic si broasca testosa... imi plac legendele astea. Pupici!

      Delete
    2. Dana,cunosc bine begoniile, pentru ca am avut ani la rand. Anul acesta mai am una curgatoare rosie.
      Soiul tau este tuberhibrida si tinele undeva in semiumbra. Cresc foarte bine in pamant de scorbura, dat prin ciur si cer apa multa. Se inmultesc prin butas, prin frunza, prin bulb...foarte usor.Toamna, lasi begoniile sa se usuce si pastrezi bulbii in pungi de hartie sau in ghivecele cu pamant dar la intuneric si loc uscat.La plantele noi trebuie ciupite varfurile sa devina luxuriante.
      Bagua este o harta sau un patrat, care este impartit in 9 patrate mai mici, fiecare reprezentand un sector pe care trebuie sa il activezi, daca nu este in armonie: bani, celebritate, dragoste,familie, copii, cariera,spiritualitate,relatii-calatorii si in mijloc, centru. Foarte frumos, zic eu :)
      Pup!

      Delete
  3. Ah, ah, ah - vreau si eu un covor de nu-ma-uita !!! Splendide begoniile, dar la mine n-au viata lunga :)
    Un weekend minunat in gradina, Dana !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dani, am avut doar o mica tufa de nu-ma-uita, care s-a raspandit in toata gradina. Le scot pe cele care au ajuns intr-un loc nepotrivit, sunt multe dar nu le-as zice "invazive". Unele mai ajung sa infloreasca odata mai pe la sfarsitul verii. Despre begonii, am avut o retinere pt ca mereu le prapadeam...nu am reusit sa le tin in viata nici macar o luna. Abia acum incep sa invat si sper sa mearga de data asta. Pupici!

      Delete
  4. Calibrachoa e superba. E atat de delicata cu floricelele acelea micute si viu colorate... Absolut minunata.

    ReplyDelete