"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Sunday, 13 May 2012

Happy hummingbird watching

Cel mai asteptat moment al primaverii este aparitia  primului hummingbird. Semnele pe harta migrarii colibrilor se inmultesc de la o zi la alta, forumurile zumzaie de nerabdare si postarile sunt de doua feluri: "au venit, uraaa" sau  "of, cand ajung si aici???" Anul asta primul hummingbird (mascul) si-a facut aparitia in 3 mai, cu cinci zile mai devreme decat anul trecut, l-am vazut pe inserat la ghiveciul cu petunii rosii agatat in gradina. Atat de flamand si atat de dragalas...zilele urmatoare s-a servit fara sfiala de la feeder-ul de pe terasa. Dupa ce mi-a trecut emotia si am tras un "happy dance" am inventariat cat de inflorita e gradina mea: doar cateva tufe de flori de nu-ma -uita si ghiveciul singuratic cu petunii rosii zgribulite de frig.
Am trecut la actiune, si un ghiveci de calibrachoa sta cocotat in varf de stalp, ca un marcaj sa atraga atentia asupra unui feeder cu nectar dulce.


La inceput, sunt sfiosi si nu se apropie de feeder in prezenta noastra, dar se obisnuiesc destul de repede. Am mai pus doua feedere pentru ca a aparut al doilea colibri, tot mascul si nu le place sa imparta teritoriile. Nici nu m-am straduit sa fac poze in primele zile, baietii sunt foarte rapizi si greu de prins in poze, am preferat sa ma bucur pur si simplu de prezenta lor. Inca nu au aparut femelele, ajung aici cam la 2-3 saptamani dupa venirea masculilor. Venirea colibrilor este momentul cel mai important al verii, suntem mai mereu cu ochii pe geam si atenti la feedere, numaram fiecare aparitie si timpul petrecut in gradina, si ne dorim sa vina cat mai multi si pentru cat mai mult timp.
Prima poza a verii, sper sa fie cat mai multe...
A gasit un loc bun sa se ascunda de ploaie.
Am invatat sa ascult ciripitul pasarilor si sa le observ obiceiurile... pana si o banala vrabie, o cioara sau o turturica au atat de multe de spus si nu o data m-am surprins zambind privindu-le.  Happy bird watching!3 comments:

  1. Sa stii ca acest bird watching m-a facut happy. Sunt ca niste bijuterii pasarelele astea mici.

    ReplyDelete
  2. Nu se poate, sa nu zimbesti privindu-i !

    ReplyDelete