"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Sunday 27 March 2011

Litera I

Ca sa nu mai numar zilele si cate grade minus sunt pe-afara, mai bine ma intorc la catalogul floral, si probabil o sa-l termin inainte ca primavara sa se instaleze cu adevarat.
Impatiens, Sporul casei, Busy Lily sunt asa cum le spune numele, nerabdatoare sa infloresca si cu mult spor!
Sunt plante anuale, iubitoare de umbra si de soarele de dimineata, cu o multitudine de flori albe, roz, salmon, portocaliu. Daca au umbra si solul mentinut umed, pot foarte usor sa se trasforme in tufe imense care continua sa infloreasca toata vara.


Despre  Impatiens Balsamine, am scris la litera B, trebuie sa le am in gradina pentru ca atrag o multime de bondari, dar caut si alte culori decat roz-mov. Nu stiu de ce  Bumble-Bee prefera balsaminele, pur si simplu roiesc in jurul lor. Si ma uit la ei cum se chinuie sa intre inauntrul florii in cautare de polen, unii sunt asa "grasuti" ca ma gandesc ca o sa ramana blocati intre petalele florilor.



Iris, Stanjenelul cred ca exista in orice gradina. Iata cei trei Irisi fara nume din gradina mea:
 
 
 

6 comments:

  1. Ultimii doi irisi sint parca desprinsi dintr-un tablou impresionist ! Splendizi ! Vreau si eu !!!

    ReplyDelete
  2. Ce flori frumoase ai, ma omori! :D

    ReplyDelete
  3. vai, irisii mi-au taiat rasuflarea! crezi tu ca in orice gradina exista irisi, dar uite ca in a mea nu exista :)

    ReplyDelete
  4. Multumesc de vizita Cristina. Ma bucur ca iti plac irisii, poate gasesti un locsor in gradina la tine... eu trebuie sa-i despart pe ai mei, ca s-au indesit prea tare, desi am doar trei tufe.

    ReplyDelete
  5. Superbi irisii tai...am pus si eu in primavara in gradina-grena cu galben si albi cu galben....abia ii astept sa infloreasca.Iti dau cu drag,daca vei vrea vreodata sa-ti maresti gama de culori din gradina,Cu drag!

    ReplyDelete
  6. Codrima, multumesc de oferta, si as face schimb de irisi cu mare placere.

    ReplyDelete