"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Saturday 26 March 2011

Din nou Iarna

Saptamana trecuta primavara a dat o raita, ne-a amagit cu zile caldute si soare, ca acum sa se dea batuta si sa lase iarna sa-si faca de cap. Asta era saptamana trecuta, duminica.
 Brandusele au inflorit, pasarile Robin au venit, ar fi primavara nu?  Azi, dupa o saptamana, din nou e totul acoperit de zapada, si temperaturi de la -9 la - 16 (minus!!!) ger de crapa pietrele. Asta e clima canadiana, stiam ca nu vine primavara asa de repede, dar ce mult speram in gandul meu. Luna martie e luna cand iarna loveste cand nu te astepti, si am avut cea mai puternica furtuna din iarna asta. A nins in nestire, vantul spulbera zapada, foarte greu de soferit cand nu vezi mai mult de 50 m in fata drumului.  Avertismentele de la canalul meteo arata cam asa:

Problema nu e ca s-au depus vreo 30cm de zapada (he, he, asta e nimic!) dar gerul e teribil, distruge tot. Abia la sfarsitul saptamanii viitoare e posibil sa atingem abia zero grade.
Vroiam sa pun lopetile de zapada deoparte, si surpriza!  miercuri dimineata, un strat bun de zapada, dar totusi se mai vedeau plantele.

A nins incontinuu 24 de ore, si joi dimineata un soare orbitor, cumplit de frig, si toate plantele acoperite de zapada.
Nu pot zice ca iarna asta a fost teribil de grea, si credeam ca am scapat cu bine, tinand cont ca e o iarna cu efectul la Nina in spate. De obicei, La Nina aduce vreme rea aici, cu ierni lungi, reci si multa zapada, verile racoroase si ploioase. Dupa cum zic meteorologii, nici o speranta de mai caldut pana la sfarsitul lui Aprilie. Acesta va fi anul cand primavara va fi foarte scurta, ma rog doar ca vara sa fie suficient de lunga, calduroasa si frumoasa. 
Ma incarc cu rabdare, si stiu ca inevitabil iarna se va termina, cumva - cumva.

3 comments:

  1. Macar s-au acoperit de zapada plantele, sa nu inghete cu frigul asta .Si la noi e mai racoare ca de obicei ptr. sfirsitul lui Martie, dar nu se compara, cu ce se intimpla in Canada !!!

    ReplyDelete
  2. Asta-i jocul nervilor: e primavara/ nu, e iarna!/ ba e primavara ...
    Rabdare si speranta, o sa vina primavara chiar si in Canada!

    ReplyDelete
  3. Multumesc de vizita, poate prezenta voastra aici pe blogul meu, va aduce si razele de primavara! acum sunt deja minus (-)4grd, maine poate mai adaugam un grad-doua, si mai un pic-pic-pic...

    ReplyDelete