"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Monday 9 August 2010

Front yard

La inceput a fost doar magnolia.
 Parea singuratica acolo in fata casei, asa ca am trecut la treaba. Mai intai am pus niste irisi galbeni, apoi in partea opusa l-am plantat pe Mango Tango Cinquefolie. Nu era prea fericit in backyard sub lilieci, si bine am facut ca l-am mutat: creste atat de bine in noua locatie.
Apoi am pus si doua tufe de daylilies, si ma gandeam sa pun peste tot craitele, o parte erau inca sub forma de seminte, dar aveam si rasaduri mici crescute din seminte, plus cele cumparate gata inflorite.
Si parca niste tufe de crizanteme ar arata si ele bine, nu? ma gandesc ca spre toamna, nu vor mai fi prea multe flori dar crizantemele vor ramane inflorite pana da inghetul.
Dupa o luna, ploaie cu soare:

Mi-am dorit sa fie mai mult galben, craitele sunt superbe: cu flori mai mici sau mai mari, simple sau duble, de la galben deschis pana la portocaliu si portacaliu cu maron. Trebuie sa-i multumesc matusii, ea mi-a trimis semintele de craite si am (re)descoperit frumusetea lor.
 Printre ele, silverdust si allyssum, cateva flori de piatra (stonecrops) foliaj si culoare ce rupe putin monotonia.
 Mango Tango cu floricelele lui galbene.
Craite, craite, craite; vara asta este vara lor.
 
 Crizanteme si silverdust
 Daliile sunt rosii doar din intamplare, si sunt cele mai frumoase din tot cartierul.
 
Printre ele s-au mai strecurat doua gladiole, niste garofite turcesti si chiar o calendula.
 

Florile mele sunt "old fashion", nu e nimic sofisticat. Dar totul arata atat de simplu, curat si fermecator, ca un vis din gradina bunicii.



2 comments:

  1. Dana "felicitari" pentru minunatele craite ,care coloreaza gradina ta !Superbe sant si daliile care se inalta frumos ca niste "regine" ,sa-si eteleze florile viu colorate.

    ReplyDelete
  2. Multumesc Sica, de cate ori ma uit la ele te pomenesc. Si daliile, nu-i asa ca bunica le zicea "gherghine"? imi amintesc de copilarie si de vizitele la sat.

    ReplyDelete