"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Sunday 14 September 2014

Colibri de Septembrie

Colibrii mei isi dau spectacolul de ramas bun. S-au adunat vreo sase, si se invioreaza cu nectar de flori si sirop de zahar. E greu sa stau departe de gradina si de specatolul lor.




















8 comments:

  1. uneori as vrea sa fiu pasare, sau pisica de casa, sau ceva de care sa aiba grija oameni ca tine :)

    ReplyDelete
  2. Mi-ar place si mie pasarile aste sa le am prin gradina :) Sunt asa delicate.

    ReplyDelete
  3. Sunt tare activi dumnealor :) Se pregatesc de drum lung ...

    ReplyDelete
  4. Tare frumuşele şi drăgălaşe. Ce minune să ai în grădină asemenea vietăţi!
    Aici ar fi bun Gârleanu să le imortalizeze într-un portret din cuvinte. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carmen, chiar e nevoie de un poet sa le descrie. Si Garleanu ar fi cel mai potrivit.

      Delete
  5. Ieri se scaldau doua vrabii in apa stransa pe capacul unui butoi, am luat aparatul dar cand am deschis usa au zburat. Tu cum reusesti sa pozezi pasarelele?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elisa, fac mii de poze si doar cateva sunt bunicele. Pun aparatul pe multiple shots, si asa resusesc sa scot cate una buna. Colibrii se misca extrem de repede, maxim 7 secunde, dar media este cam 3 secunde la o floare. Am invatat sa stau nemiscata si cu multa rabdare astept sa se aseze. Uneori imi tremura aparatul in mana de emotii, alteori pur si simplu pierd momentul sau aparatul nu focalizeaza bine.
      Pregateste aparatul si asteapta aproape de locul unde stii ca pasarelele se vor aseza. Pune niste seminte, sau o intreaga floarea soarelui intr-un loc unde poti sa le vezi fara sa le deranjezi. Aseaza un vas mare cu apa pentru baut sau chiar sa se imbaieze. Daca reussesti sa le atragi, se vor obisnui cu locul si poti sa le surprinzi in cele mai dragute ipostaze. O sa fii surprinsa de vrabiutele astea, sunt foarte prietenoase. Succes la poze!

      Delete