"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Wednesday 25 September 2013

Fara titlu

Calendarul zice ca vara s-a dus, meteorologii vorbesc despre prima bruma, soarele amiezii caldut si placut te face sa mijesti ochii si sa te intrebi "e toamna iar?"... Gradinile isi scot ultimele bogatii la iveala, crizantemele sunt sfidate de plantele verii care se incapataneaza sa etaleze petale scantaietoare si bogatii de culoare.
In spatele gradinii se vad rosiile golite de delicioasele roade, boabele de strugure prind treptat culoarea intunecata si gustul aromat.


Colibrii mai hoinaresc pe aici atrasi de bogatia de nectar.


Un fluture degusta polenul de carciumarese intr-un decor ireal... florile de hibiscus din spate sunt de fapt niste picturi.

Clematis Radar Love, la a doua inflorire.
Salvia Hot Trumpets, minuscule si adorabile flori rosii.
Pineapple Salvia, ne-a facut o mare bucurie (colibrilor si mie) ca a reusit sa infloreasca inainte de prima bruma.
Out-of-the Blue, salvat de la rontaiala gandacilor japonezi. Vita de vie s-a sacrificat si a atras majoritatea gandacilor, care au decimat-o pur si simplu....
Clematis Sweet Autumn, s-a intins frumos si a luat cu asalt vecinatatile arcadei.
Flori de Brugmansia, in zeci de trompete parfumate.

Agastache Licorice Mint, ambrozie si nectar pentru colibri.
Un camp de salvii Black&Blue


Prea putine imagini am publicat vara asta. Mi-am tinut frumusetile ascunse ca un egoist colectionar.  Am imortalizat petale, culori, forme si momente in sute de fotografii pe care le voi derula la iarna, cautand acel miracol, acea aroma, si adierea sfanta a aerului cald de vara.



7 comments:

  1. Dana, prima si ultima poza sunt capodopere ale naturii, acest pictor contemporan cu toata lumea , din toate timpurile :)
    O toamna linistita cu soare cald si miresme de copt sa ai!

    ReplyDelete
  2. Deci ti-ai facut provizii pentru iarna :) Ce clematite luxuriante ai ... nu mai spun de salvii. Si inca nu se cunoaste toamna in gradina, totul e vede si frumos. Ma bucur, ca inca te mai bucura micutii colibri :)
    Ganduri bune pentru tine, Dana !

    ReplyDelete
  3. Ca de obicei, culorile din gradina ta sunt fascinante!

    ReplyDelete
  4. Multumesc ca ati trecut prin gradina mea... Sa aveti o toamna bogata si frumoasa, va imbratisez! :)

    ReplyDelete
  5. Ai niste clematiteee...super! Si toamna? Foarte, foarte frumoase, cea alba mare si plina de flori, dar cea galbena mi-a placut si mai si.

    ReplyDelete
  6. CATE FRUMUSETI!!!!!! SUPERB TOTUL!! CU DRAG CRISTNAA

    ReplyDelete
  7. Multumesc Cristina. Acum arata complet diferit... deja ninge pe aici, dar am avut o toamna lunga si frumnoasa. Ce frumuseti mai ai prin gradina ta? Toate cele bune!

    ReplyDelete