"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Sunday 16 June 2013

Just wing it!

Desi ploua cinci zile din sapte, iar soarele apare cand si cand,  gradina se straduie sa-si arate culorile. Se vede ca plantele sufera, prea multa apa si prea multi nori. Cu toata lipsa de soare, prima saptamana de iunie arata cam asa:

Nelly Clematis pe care am mutat-o toamna trecuta, a razbit cu bine si a inflorit la inceput de iunie. Am tuns-o cam mult si a ramas doar jumatate din ce a fost, dar are flori la fel de frumoase.

Cerastiumul cu floricelel lui albe, mai lumineaza un pic peisajul innourat.

Weigela "Printul" cum il alintam noi, e plin de boboci si flori care acum incep sa se deschida.

Salviile incep pe rand sa infloreasca Marcus purple-bleu e primul,
si iat-o si pe Eveline


  care are acum o sora... pe Madeleine, in alb-albastru
 
 
 Am mai adunat cateva soiuri de salvii, dar cel mai tare ma bucura cei 4 Agastache in culori si miresme atragatoare. Doi dintre ei, Agastache Mexican Sangria si Agastache Sunset, amandoi in categoria "magnet" pentru colibri, ceea ce s-a si adeverit.
 



Canelor le place apa, deci ploaia nu le-ar supara daca ar fi si ceva soare. Dar cresc cuminti si fara umbrela.

Salvia Pink Friesland isi asteapta doza de soare ca sa-si deschida spicele inflorite.



Cu surprindere am remarcat ca sunt si strugurii in crestere:

Pe clematisul Cardinal l-am despartit de Nelly si acum sta singurel si plin de flori

Columbinele sunt vesnicele neglijate, si uitate iuntr-un colt, acum le admir florile ca cerneala indigo.

Spigellia, o nou venita, perena si mai de umbra, arata promitator, dupa cat de mititica era.


Imi incerc norocul cu o mica Fuchsia... hm, anul trecut am esuat cu begoniile, sper sa nu aibe aceiasi soarta.
Rara si tare greu de gasit pe aici,  Cuphea Ignea, Mexican Cigar...pana la urma am dat de urma ei. E superba si colibrii sunt innebuniti dupa ea, parca le place mai mult decat Salvia Black&Blue.


O albinuta isi da cu parerea in trecere pe aici.



Cu prognoza unei veri ploioase, cu toate dorurile mele de vara si soare, ma las dusa de val si improvizez la moment asa cum ma sfatuieste un Hummingbird... 
"just wing it!"



12 comments:

  1. Minunat!
    Eu am tuns clematitele pentru o a doua inflorire, doar multi blue se incapataneaza sa mai faca flori.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am tuns niciodata clematitele dupa prima inflorire, dar cred ca ar trebui sa incerc. A doua inflorire e tare saracacioasa, si pare ca planta se chinuie. Toate cele bune Myky! :)

      Delete
  2. Doamne cate minunatii ai, weigela imi place mult ,am si eu red si alexndra dar sunt micutele,ce sa mai zic de fuchsia,superbe.... astept sa vad florile la datura,cred ca s-au facut mari, ale mele inca nu au boboci mai am de asteptat ...iti doresc spor la gradinarit!!! cu drag cristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristina, ai datura sau brugmansia, ca nu mai tin minte. Puii mei de datura din seminte sunt tare mici, nu am gasit planta de cumparat vara asta. Nu stiu daca mai apuca sa infloreasca, astept o perioada fara ploi sa pun puii in pamant. Brugmansia mea a suferit peste iarna, am pus-o in pamant nu in ghiveci vara asta. Astept poze de la brugmansiile/ datura ta! Toate cele bune! :)

      Delete
    2. Buna Dana, am si datura si brugmansia,respectiv galben , mov si roz, galben duble sper sa-nfloreasca frumos!!am sa pun poze cat de curand, si tu sa ai parte de bine:))

      Delete
  3. Dana, ce frumoase sunt toate ! A sosit vara :) Am sa-mi incerc si eu norocul cu salvia, ca tare frumoasa este. Am reusit cu balsaminele, sunt inflorite, este un soi roze deschis. Mai am floarea balon si clopoteii, dar sunt inca micute. Se dezvolta mai greu. O zi frumoasa si insorita iti doresc !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mirela, ma bucur ca ai si tu salvia.... sunt tare frumoase si cele perene si cele anuale, atrag si bondari si albine si pasari si fluturi. Balsaminele sunt un deliciu, infloresc pana cade bruma, si se fac ditamai tufele. O vara frumoasa si toate cele bune! :)

      Delete
  4. Ce frumos e la tine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Gaby :). Imi tot fac planuri sa vizitez Lost Horisons cat de curand, astept un weekend fara ploaie... sper ca este deschisa sambata/duminica? Toate cele bune! :)

      Delete
  5. La noi ploile s-au oprit si a venit vremea calda si insorita, dar am ramas cu impresia ca florilor le-a priit mai mult vremea ploioasa si mai racoroasa decat caldura de acum.Pana acum erau pline de flori si boboci in culori pline de voiosie, acum sunt parca mai saracute in flori .
    Despre clematite asa am si citit ca le-ar placea in primii ani, cate o tunsoare buna, ca sa isi dezvolte tulpinile de la baza .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate Mihaela, ploaia e mai buna decat udatul cu furtunul :)... dar abia se vede soarele pe aici, e innorat mai tot timpul. Sper sa vina soarele si la noi. Poate florile tale intra in perioada de pauza, si se pregatesc de o noua inflorire. Le dai ceva fertilizant/ingrasamant? Toate cele bune! :)

      Delete
  6. Ai deja muuulte flori si ca de obice, ma dai gata cu salviile :) Minunate !!!

    ReplyDelete