"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Tuesday 22 May 2012

Decor

Se simte in aer frenezia cu care gradinarii isi lucreaza pamantul, a venit timpul sa imbracam gradina in culorile verii.
E inca multa munca bruta, sapat-plantat-udat, mutat-transplantat-reorganizat, cautari dupa semnele unor flori din vara trecuta, schimbari in peisaj, flori si ornamente.
Las deoparte sapatul, plantatul si durerile de oase si imi limpezesc gandurile privind la  micul izvoras artficial. Sunetul usor al apei care se scurge printre pietre, ciripitul pasarilor si caldura soarelui  e ca un balsam linistitor. Un simplu decor, iti aduce aminte sa te opresti si sa te bucuri de viata, de soare si de maretia naturii, apoi sa pornesti mai departe cu sufletul mai bogat, mai puternic si mai fericit.
Happy gardening!




 


8 comments:

  1. Ce frumos! Tu ai facut asta?

    ReplyDelete
  2. Noi am facut doar aranjamentul de langa fantana, partea cea mai importanta am cumparat-o de gata. Este din plastic, imita pietrele foarte bine si are in interior o pompita sa recircule apa care cade in 4 nivele. Toate cele bune!

    ReplyDelete
  3. Aha ! Se simte asa o atmosfera zen dinspre gradina ta. Minunata idee !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Dani... incerc sa aduc un pic de feng shui. Dar oricum ar fi, gradina este oaza mea de liniste si relaxare.

      Delete
  4. Ce-mi place! Ador o astfel de gradina sau macar un coltisor insorit asa, dar eu nu am spatiu pentru asa ceva,doar daca renunt la pomi si vie, ceea ce vara, cand este canicula, sunt o binecuvantare: intru in curtea mea,din curtea vecina complet insorita, ca intr-un paradis binefacator. Deci,voi admira la voi ceva ce-mi place, insa nu pot face :)
    Te pup, Dana .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elisa, cred ca e minunat sa stai la umbra sub vie.

      Delete
  5. ce frumoase sunt tufele de cerastium! in cata vreme au crescut asa mari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca au doi ani, dar cresc foarte repede odata ce se "stabilizeaza". Trebuie rarite ca iau cu asalt tot stratul dar si mie imi plac tare mult. Florile tin cateva zile iar apoi raman doar frunzele, sunt perene si raman oarecum "vii" peste iarna.

      Delete