"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Thursday 15 March 2012

Branduse

Au inflorit brandusele si m-au luat prin surprindere. E prea devreme si parca prea frumos sa fie adevarat. Abia vazusem primele varfuri de narcise, si ziceam eu ca mai trece o luna pana vad o floricica in gradina mea. Azi au fost 19 grade, un record absolut pentru zona mea.... oare am furat o primavara de undeva??? 
Brandusele, ieri si azi:
 
 
  
Narcise si zambile 
 
 
Sunt complet nepregatita primavara asta. In anii trecuti aveam deja primele rasaduri de rosii si ardei romanesti, semintele de anuale si o gramada de pliculete cu seminte pe care abia asteptam sa le pun afara. Acum sunt in urma rau de tot. Am hotarat sa nu ma mai chinui cu rasadurile de rosii, le gasesc de gata soiuri bune si sanatoase, dar ardeii romanesti ii puneam deja de la mijlocul lui februarie in rasadnite.
Sambata se anunta 23 de grade, va fi prima mea zi de gradinarit anul acesta. Gradina arata ravasita, trebuie sa o dichisesc putin, chiar daca se va acoperi din nou cu zapada.
Spor la treaba gradinari!
 

7 comments:

  1. Ce frumoaseeee ! La mine n-au inflorit cele mov, sint doar doi, trei bobocei. Iti vine sa crezi, ca avem brinduse in gradina in acelasi timp ? ( astea intirziate le-am pus prin decembrie ... ).
    Si eu programez o simbata in gradina. O sa ma gindesc la tine :). Spor la treaba !

    ReplyDelete
  2. Intrasem la tine plina de compasiune (sa vezi ca daca la noi face primavara fitze, la ea e inca iarna fara gand de duca )...si dau de branduse violent si superb colorate, pline de viata si de promisiuni! Si daca mai pun la socoteala ca weekendul meu va fi dedicat, in continuare terfeloagelor e lesne de ce ma simt invaluita de-o invidie pozitiva!
    Sa ai parte de-o gradinareala pe cinste zilele astea!

    ReplyDelete
  3. Laura, citesc postarile tale,nu reusesc sa postez comentarii de pe dordevara, imi cere sa ma loghez de pe un cont wordpress???

    Asa ar trebui sa fie gradina mea asa cum am vazut in pozele tale, parca s-a intors lumea pe dos. Inteleg perfect starea si nerabdarea: iarna pare fara de sfarsit si deja ochii nu mai suporta albul zapezii. Am luat aminte la descantecele de primavara, precis voi avea nevoie de ele. Nu dispera, primavara e aproape!

    ReplyDelete
    Replies
    1. si eu am inceput sa patimesc cu comentariile pe la alte bloguri.
      explicatia am gasit-o la manoleasa:
      http://mesterulmanole.wordpress.com/2012/03/16/logat/

      Delete
  4. Draguţe rau!
    La mine, deocamdata,nu au inflorit decat ghioceii.
    Ce sa mai spun?
    Ma gandeam ca la tine in gradina nu exista nimic altceva decat zapada şi iar zapada.Şi cand colo.....
    Ma bucur pentru tine şi iţi urez spor in toate!

    ReplyDelete
  5. Ce grabite sunt, dupa atata zapada si atata ger imediat au simtit primele raze de soare!

    ReplyDelete
  6. Canada, Canada, insa, vremea este mai calda la voi decat in Romania :) O fi de la schimbarea polilor ;)
    Dana, Duminica frumoasa!

    ReplyDelete