"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Monday 26 September 2011

Trei roze


Ma stradui de ceva vreme sa gasesc un aranjament potrivit pentru gradinita din fata casei. Desi vederea la strada ar trebui sa fie impecabila sa ia ochii prin frumusete, nu am reusit sa-i acord prea multa atentie si mereu am ramas in urma cu udatul si curatatul. Am incercat diferite variante schimband plan dupa plan dar nimic nu m-a incantat cu adevarat. Acum cred ca i-am gasit rostul, si m-am oprit la trandafiri. Nu am deloc experienta cu trandafirii, dar merita o incercare... sau mai multe. De aceea am ales hibrizi nepretentiosi, rezistenti la boli si adaptati la temperaturile scazute ale Canadei.
Deocamdata doar poze, fara prea multe explicatii. Primul este Kashmir din seria Easy Elegance.
Din seria Canadian Artists, este "Emily Carr". Nu mai are boboci, iar tufa pare sa fi intrat in regres, dar cei de la sera mi-au spus ca este sanatos si destul de matur sa reziste peste iarna. L-am pus la intrare, incadrat de tufele de levantica.
Dupa ce Emily si Kashmir si-au luat locul, am simtit ca sunt oarecum multumita de noua imagine a gradinitzei. Vor trece iarna cu bine si se vor umple de flori atat de frumoase incat trecatorii se vor opri sa-i admire, mai ales ca nu mai sunt case cu trandafiri la intrare pe strada mea.
Al treilea trandafir este Outta the Blue, si l-am pus in gradina. Are boboci si cativa au inceput sa se deschida, cred ca nu a suferit prea mult la transplantare. Este cel mai parfumat si culoarea magenta mi se pare extrem de atragatoare.
Nu a fost prea usor sa-i aleg dintre atatia trandafiri superbi. Imi plac trandafirii bogati in petale si parfum, iar la culoare doar s-a intamplat sa fie nuante de rosu. Acum le doresc sa ierneze frumos si sanatos si sa se umple de flori frumoase... vara viitoare. Pe curand!


3 comments:

  1. Sint foarte frumosi, Dana. Sa ai rabdare cu ei. Trandafirii au nevoie de trei ani pina fac tufa bogata. Eu as pune cele doua levantici mai departe, o sa creasca mari tufele si o sa inabuse trandafirul.
    Tu poti creste trandafiri adaptati climei - eu nu ii stiu, ca la mine nu merg bine soiurile astea. Par, sa se fi adaptat de minune . Bravo ! E un inceput frumos ! Si ce nuante splendide !!!

    ReplyDelete
  2. Multumesc Dani... am vazut ce frumuseti de trandafiri ai in gradina, zic si eu ca merita sa astept cu multa rabdare.

    ReplyDelete
  3. Splendid,imi place Kashmir cel maimult, si numele mi se pare tare potrivit.
    Sa incerci sa nu-i mai uzi acum, sa se prinda bine. Trebuie sa intinda radacinile in jos in cautarea apei.

    ReplyDelete