"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Tuesday 13 September 2011

Spre tarile calde

Cei trei colibri rezidenti, au lasat gradina plina de flori si nectar si s-au dus spre tarile calde. Stiam ca vor pleca, dar inca e prea devreme. Au poposit in gradina mea si au devenit locatari cu drepturi depline. Pe tema "drepturilor" s-au cam sfadit, s-au razboit, s-au jucat, au dansat si s-au ignorat reciproc. Sunt norocoasa ca am avut parte de un minunat spectacol estival, mi-au adus atata bucurie. Imposibil sa nu-i indragesti. Cel putin trei dintre ei, ii recunoastem cu usurinta, nu neaparat dupa aspect, mai mult dupa comportament. Priviti pozele cu atentie, sigur vedeti ca sunt diferiti. Dar sunt micuti, cam cat o frunza.
 El e Junior. Era tare mititel si l-am vazut crescand de la o zi la alta.

Ea e Balerina, postura spune totul.
 Pe Joy il recunoasteti si din alte poze. Prezenta lui te face sa zambesti.

Inca mai vad colibrii in gradina, dar sunt doar "Calatorii". Sunt in trecere, si se opresc atata doar cat sa se odihneasca si sa mai prinda puteri. Au mai ramas atatea flori, si gradina e inca plina de culoare, e un popas bun pentru micii calatori.

3 comments:

  1. mi se umple sufletul de caldura cand citesc postarile tale despre colibri. ai atata sensibilitate, incat cred ca nu intamplator au ales gradina ta ca locuinta.

    ReplyDelete
  2. Sint niste dulceti, toti trei. Anul viitor, se intorc in aceeasi gradina ?

    ReplyDelete
  3. Sunt innebunita dupa micutii astia. Ajunge sa ii vezi odata si ti-au luat inima cu totul...Am grija de ei, toata vara pana toamna tarziu le pun sirop de zahar proaspat tot a doua zi, si am adunat in gradina cat mai multe din florile lor preferate. Da, se intorc in aceiasi gradina si isi aduc si puii... dar nu am recunoscut nici unul din cei de anul trecut.

    ReplyDelete