"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Wednesday 25 May 2011

Printre picaturi

 "April showers bring May flowers" adica ploile de Aprilie aduc florile de Mai. O fi asa, nu zic nu, dar de data asta ploile din aprilie au adus (si) mai multe ploi in luna mai, nerabdare printre gradinari si suparare printre fermierii care nu pot intra pe camp de atata apa.
Citesc cu placere postarile voastre, ma bucur de florile si gradinile voastre, dar nu am timp si nici stare sa incropesc macar o mica poveste din gradina mea. Nici nu-mi gasesc prea usor inspiratia cand gradina mea e vraiste si florile stresate asteapta insirate in geam sa prinda cate un pic de soare. Pe scurt, suntem satui de atata ploaie, furtuna, tornade, grindina si vanturi turbate. Sunt intr-o continua intrecere cu ploaia, timpul meu liber e socotit in mm de ploaie si minute lucrate in gradina. Daca ploua marunt si e mai mult de 12 grd, sunt afara incercand sa trisez, sa ignor si sa fentez gradele celsius si  continua ploaie marunta.
Asta e luna Mai in imagini, cu gradina lucrata printre picaturi si torente de apa.
Un ghiveci mare de Calibrachoa - Million Bells, sa ma inveseleasca putin, si mai ales sa atraga primii colibrii care se intorc aici la inceputul lunii mai.
Marele eveniment al sezonului, si foarte important pentru noi, duminica 8 Mai, a aparut primul hummingbird!!!! Primul colibri,  un baietel superb de frumos, se odihneste pe hranitorul cu  nectar pe care il lasasem pe masa. A fost mare sarbatoare in casa!
Rhododendronul mic a inflorit.
 Nehotarare: sa scot florile afara, sau sa mai astept? Doar hranitoarele cu nectar, doua feeder(e) pentru Hummingbirds si un feeder pentru Oriole, care sa inlocuiasca florile absente si sa dea energie frumoaselor zburatoare.
 Si in al treilea weekend din luna mai.... SOARE in sfarsit. A fost doar munca, munca, munca, fiecare minut de soare e atat de pretios. Gradina a inceput sa aibe culoare, respira, straluceste si creste.

2 comments:

  1. Colibri...ai atitea pasari frumoase in gradina si acum au sosit si colibri ! Si gradina incepe sa se umple de culori. Bravo !!!
    In ultima fotografie, ai un pomisor splendid de Solanum ! Presupun, ca il tii iarna in casa .Ce stii despre ingrijirea lui? Mi-am luat unul mic in primavara, dar nu stiu mare lucru despre el si nici nu mi-am facut timp, sa il transplantez, inca...

    ReplyDelete
  2. Superbe flori!
    Sa pozezi si un colibri. :)

    ReplyDelete