"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Thursday 25 April 2013

Is it spring yet???


Si eu fortez primavara in timp ce ascult promisiunile celor de la canalul de vreme. Desi vantul arctic tine temperaturile in zona lui zero - plus cinci ( uneori mai putin), soarele mai razbeste din cand in cand. Dupa cum zice pe harta migratiei, colibrii au ajuns in Ontario si au fost vazuti la doar o ora de aici, pe langa lacul Erie si Ontario. 
Asa ca .... toate feeder-ele sus!!!!
 
 Azi dimineata am pus primul feeder, si spre seara, a fost "sarbatorit" cu o mica furtuna de ploaie inghetata. Nah-nah...asta nu ma face sa dau feeder-ul jos... vreun colibri curajos ar putea avea nevoie de ceva energizante.

Ce se vede aici, nu prea seamana a primavara. Aprilie, capricios si uracios.... vad flori si soare pe blogurile voastre, deci chiar este primavara undeva. Asta era sambata, si chiar a nins fara gluma. Intre timp s-a topit, iesit soarele ne-a incalzit, apoi din nou cu frigul...

In casa, la caldura ...Salvia Black&Blue infloreste inca o data, privind pe geam la nebunia iernatica.

Si tot azi, ziua de inaugurare a feeder-elor, am primit prima parte de flori comandate. Usor de ghicit pentru cine sunt... 

Agastache  barberi Tutti Frutti  -  Hummingbird Mint
Agastache aurantiaca Tango
Lonicera Major Wheeler Honeysuckle

Undeva printre norii aceia, se ascunde si primavara mea.


7 comments:

  1. heeeei, dar ce capricioasa e vremea asta! noi am impresia ca am trecut direct in vara, ca avem temperaturi si de 30 de grade de marti, de ma ia ameteala de cate ori ma intorc acasa pe caldura maxima. nu avem inca organismul adaptat, mai ales ca diminetile sunt reci. ceva nu e chiar normal in evolutia asta a vremii.

    cat despre florile comandate - abia astept sa le vad puse in locul lor definitiv, cand o fi sa fie cald si la voi.

    ReplyDelete
  2. O sa vina si la tine :) si la noi a venit asa de greu de la un moment dat credeam ca nu mai ajunge. De dragul colibriilor trebuie sa vina :)

    ReplyDelete
  3. Aduc ei, micutii colibri, primavara :) Si ce-o sa se mai bucure de pregatirile facute :)
    Sper, sa ai soare in weekend si sa vezi micile zburatoare.

    ReplyDelete
  4. Acum chiar ca "Dor de vara" vine ca o manusa.

    ReplyDelete
  5. Dana, gata si cu primavara noastra, a trecut si vara, acum ninge in Obarsia Lotrului (Valcea ) si la noi sunt 10 grade, ardeii se strang de frig ca abia i-am plantat. Macar de ar ploua bine de tot sa stim o treaba...
    Haide, spune-ne ca la voi este bine si cald :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Elisa, si cu soare si cu ninsoare... a nins si a plouat cu gheata, vreo patru zile a fost sub 10 grd ziua si pe la zero noaptea. Am acoperit clematisii, canele si rasadurile de flori care abia prinsesera ceva viata. Gradina e vraiste, zici ca-i dupa furtuna.
      Acum se mai incalzeste, si sper sa incep si eu gradinaritul anul asta! :).
      Dar stii ceva... asta este sa fii gradinar, natura ne ajuta sau ne incurca, suntem frustrati si ingrijorati de roadele verii, dar asta face parte din placerea si durerea gradinaritului. Te imbratisez, cu toate gandurile bune!

      Delete
  6. frumoase pregatiri in asteptarea colibrilor, sper sa aduca cu ei si vremea buna!!:)))cu drag cristinaa

    ReplyDelete