"The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just on the body, but the soul" Alfred Austin

Translate

Sunday 29 April 2012

Sfarsit de april

Doua zile de soare caldut, numai bun sa te lase sa lucrezi si sa intri in ritmul sezonului de gradinarit. In sfarsit rizomii de canna au ajuns afara in pamant, mai doua - trei mutari si transplantari, seminte de larkspur, morning glory si cardinal climber, plus patrunjel radacina... la un ultim efort in vantul rece al serii. A trebuit sa ud gradina, a trecut iarna "care nu a fost" adica aproape fara zapada, primavara secetoasa in progres, plantele sufera din lipsa de apa. Planuri pentru alte transplantari, dar nici o idee despre ce anuale as mai adauga, as vrea ceva nou, altceva decat cosmos, galbenele, sporul-casei....Am inchis sezonul pentru hranitoarele cu seminte pentru pasari, inca mai sunt semintele cazute pe jos... Hranesc turturele, vrabii, ciocanitori, cardinali, finch, greckle si altele pe care nu le stiu numele, dar numai din octombrie pana in mai. Le-as tine mai mult dar se face prea multa murdarie, plus veveritele care se catara peste tot si nu tin cont de florile mele. Chiar daca pleaca veveritele, am vazut urme de iepuri, la fel de draguti dar tare pagubosi. Si gata cu vorba, o poza face cat o mie de vorbe....
Polygonatum, Solomon's Seal cu primii bocboci
 
Nu-ma-uita
Micsandra infloreste
 
Decor in cautare de o locatie potrivita
 Salvia Eveline, atat de atragatoare ca nu mai conteaza rozul
 Rozmarinul crescut peste iarna
 
Greckle: imi dai semintele-napoi????
Ultima zi de aprilie se inchide frumos, cu fluturi si ciripit de pasari. Sa aveti spor la toate!

9 comments:

  1. Salvia mi-a cistigat atentia - minunata culoare, de obice sint albastre. Din seminte ?
    Spor la treburi !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dani, de anul trecut am facut o pasiune pentru salvii. Ai dreptate majoritatea sunt albastre, dar stiu ca sunt si de culoare rosie si indigo si albe...Salvia asta am cumparat-o inflorita, m-a cucerit cu forma florilor, nu prin culoare (evit rozul in gradina, ca ajunsesem la suprasaturatie). Acum incerc sa cresc din seminte doua soiuri, florile nu sunt nemaipomenite dar au foliaj superb: una e rosu burgund si cealalta argintiu.

      Delete
    2. O sa facem schimb de impresii la salviile cultivate din seminte. Am si eu citeva " in lucru ". Sint curioasa, cum o sa se dezvolte.

      Delete
  2. Dana, tie ti-o fi dor de vara darla noi este vara in toi: 30 de grade la umbra, canicula,seceta si toate ale verii (mai putin tantari ).
    Noi nu am prea avut primavara, de la -10 grade noaptea am trecut direct la + 30 ziua :(((((
    Sa ai timp sa te bucuri de gradina ta !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elisa, dupa iarna grea pe care ati avut-o, caldura verii e binevenita. Multumesc de urari, toate cele bune!

      Delete
  3. Imi plac plantele, dar imi plac si broscutele :).

    ReplyDelete
  4. Dana, vad ca ai pecetea lui Solomon. La noi este intalnita in paduri in aceleasi locuri ca si leurda. In cazul asta ai putea sa cresti si tu leurda in gradina.

    ReplyDelete